• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Серпнева конференція педагогічних працівників області

Серпнева конференція педагогічних працівників області

2013-08-29

29 серпня 2013 року у м. Прилуках відбулась традиційна щорічна серпнева конференція педагогічних працівників області щодо підсумків розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2012-2013 навчальному році, виконання доручень Президента України В.Ф.Януковича з підготовки до 2013-2014 навчального року та визначення основних завдань із впровадження Державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах з 1 вересня 2013 року. Перед початком заходу делегація освітян Щорського району ознайомилась з роботою навчальних закладів міста та мала змогу на власні очі побачити, як освітяни Прилук впроваджують інноваційні підходи і технології в навчально-виховний процес та досягають високих рейтингів у динаміці найважливіших показників освітньої галузі.

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, народний депутат України, радник Президента України, перший заступник голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді України Михайло Чечетов, народний депутат України Владислав Атрошенко, Прилуцький міський голова Юрій Беркут, голова Прилуцької районної державної адміністрації Олег Власенко, голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвеєва, заступники голів райдержадміністрацій і міських голів з гуманітарних питань, начальники управлінь облдержадміністрації, працівники управління освіти і науки, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, завідуючі методкабінетами районних (міських) відділів і управлінь освіти, голови райкомів (міськкомів) профспілки, керівники та педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих педагогічних навчальних закладів, шкіл-інтернатів, інших підвідомчих освітніх установ, представники засобів масової інформації.

Відкрив роботу конференції начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, який підбив підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2012-2013 навчальному році, ознайомив учасників заходу з основними досягненнями, здобутками та змінами, які відбулись в освітній галузі регіону. Начальник управління освіти і науки детально проаналізував стан підготовки до 2013-2014 навчального року та окреслив основні завдання та пріоритети різних напрямів освітньої діяльності на новий навчальний рік у рамках реалізації та належного виконання завдань Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» та Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2011-2014рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Представники освітніх закладів області поділились з присутніми своїм баченням роботи у новому навчальному році, ознайомили колег зі своїми досягненнями, досвідом та проблемними моментами організації навчального процесу.

Володимир Хоменко, звертаючись до освітянського загалу Чернігівщини, зазначив, що проведення обласної конференції є гарним приводом для того, щоб не тільки обговорити проблеми, що існують, а й спільно відпрацювати основні шляхи, які б сприяли покращенню стану розвитку освітньої галузі області в цілому та наданню освіти вищої якості кожній дитині – незалежно від того, в якій школі вона навчається – сільській чи міській.

Голова облдержадміністрації відмітив позитивну динаміку у збільшенні відсотку охоплення дошкільною освітою до 87, 7%, за період дії обласної програми розвитку дошкільної освіти вдалося відкрити 46 дошкільних навчальних закладів та 49 додаткових груп.

Очільник області наголосив на актуальності створення безпечних, сприятливих умов для перебування дитини у навчальному закладі. «Для того, щоб кожен батько був упевнений, що у школі створено належні умови для збереження і підтримання здоров’я дітей органи державної влади тримають на особливому контролі питання підготовки закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період» - зазначив Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації окремо зупинився на питанні реформування шкіл-інтернатів та зазначив, що важливою складовою цього процесу є створення сучасних навчально-реабілітаційних центрів, інтегрованих закладів нового типу, багатопрофільних спеціальних навчально-виховних комплексів. У цьому році реорганізовано Прилуцький дитячий будинок в навчально-реабілітаційний центр, Черешенську та Борзнянську школи-інтернати в спеціалізовані школи-інтернати з поглибленим вивченням окремих предметів.

Володимир Хоменко також наголосив на винятковій важливості забезпечення галузей економіки області кваліфікованими робітничими кадрами та відновленні престижності робітничих професій. Актуальним залишається і питання стовідсоткового підключення закладів освіти до мережі Інтернет.

Не обійшлось цього дня і без нагород. Голова обласної державної адміністрації виконав приємну місію – вручив Наталії Бурлаку державну нагороду – почесне звання «Заслужений працівник освіти України», а кращим представникам педагогічних колективів області – почесні грамоти та подяки обласної державної адміністрації.

Крім того, Володимир Хоменко та Анатолій Мельник вручили начальникам відділів освіти райдержадміністрацій ключі від шкільних автобусів, а директорам загальноосвітніх навчальних закладів – сертифікати на комп’ютерне обладнання за національним проектом «Відкритий світ».

Кращі представники педагогічних колективів області були відзначені почесними грамотами обласної ради, управління освіти і науки облдержадміністрації та обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Підсумком роботи серпневої конференції педагогічних працівників області стало прийняття Ухвали.

/Files/images/konferenciya_2013_3.JPG/Files/images/konferenciya_2013_2.JPG/Files/images/SAM_0656.JPG/Files/images/SAM_0686.JPG


/Files/images/SAM_0677.JPG/Files/images/SAM_0676.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi